Huishouden en kcal verbranden... 2 in 1!

 

Als je gezonder wilt gaan leven en wellicht wilt gaan afvallen, dan is het vaak erg belangrijk om ook meer te gaan bewegen als dat kan. De meeste mensen bewegen minder dan ze zouden moeten en bewegen ook minder dan ze denken. De vele activity trackers die er tegenwoordig op de markt zijn, kunnen je een goed inzicht geven, toch is het vooral belangrijk om het "gewoon" te doen; De fiets pakken ipv de auto, s'avonds nog even gaan wandelen etc. etc. 


Een hele makkelijke manier om (meer) te gaan bewegen is gewoon door je te storten op het huishouden. Als je, net als ik, kleine kinderen hebt, dan is er in het huishouden altijd wel iets te doen en ben je eigenlijk nooit klaar. Daarnaast is het ook nog eens nuttig, dus 2 vliegen in 1 klap, ideaal! 


Wat je dan precies in het huishouden doet, dat maakt eigenlijk niet uit. als je maar lekker beweegt. Je kunt in 20 minuten al zo'n 100 kcal verbranden, dat valt nog wel mee, want dan heb je net een appel (ongeveer 70 kcal) verbrandt, maar alles helpt mee. Het is ook niet zo gek dat ik in het boek van Marie Kondo las dat veel mensen die hun spullen gingen uitzoeken en opruimen, uiteindelijk wat kilo's kwijt waren. Ze waren een hele periode fysiek bezig en al die beetjes tellen lekker op. 


Zoals ik al zei; waarschijnlijk is er in elk huishouden genoeg te doen, maar ik help je graag op weg met wat klusjes waar je mee kunt beginnen; 

- Badkamer poetsen (400 kcal als je een uurtje bezig bent) 

- Bedden afhalen en opmaken

- Was ophangen en opvouwen

- Stofzuigen (ook goed voor zo'n 200-300 kcal als je een uurtje bezig bent)

- Keuken poetsen en dan het liefst inclusief alle kastjes (in en uitruimen)

- Dweilen 

- Spullen opruimen (kledingkast uitzoeken, speelgoed uitzoeken etc.) 

- Eindelijk eens de zolder of de schuur opruimen 


En zo kom je al snel aan dat halve uurtje bewegen per dag (wil je afvallen? Maak er dan een uur van) ik weet zeker dat je dan verschil zult zien op de weegschaal als je het volhoudt. Je hoeft er het huis niet voor uit, je krijgt er een netjes en schoon huis voor terug, het lijkt de ideale manier om nog even wat kilo's kwijt te raken voor de zomer. 


Zou dit voor jou een goede manier zijn om meer te bewegen? Liggen er altijd nog klusjes die gedaan moeten worden of zorg je er altijd voor dat het huishouden helemaal up to date is? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de reacties! 

Reacties

nona op 17-06-2017 07:45

Haha grappig, dat van die 100 kcal in 20 minuten. Ik haaaaaat het huishouden, maar met drie kindjes is er idd altijd wel iets te doen. Verder moet ik voor mn eigen bedrijfjes ook best vaak fysiek aan de slag. Daarmee ben ik gemiddeld toch 1,5 á 2 uur per dag bezig, 3 dagen per week. das toch al iets.

Mijn geheime wapen is vooral wandelen: dat doe ik zo super graag! Liefts de hele stad door ;-)

greet op 17-06-2017 09:21

Ik ben nooit een uur bezig in de badkamer. Maar je hebt gelijk, beetje poetsen is tegelijk verbranden.

Anneli op 17-06-2017 10:15

En de tuin bijhouden!! Ik ben bezig met het tegelpad van groen te verwijderen!! Pffff, wat een werk, en de ponden vliegen eraf.

Monkey77 op 17-06-2017 11:40

Zit dagelijks ruim 3u in de schoonmaak maar val geen grammetje af, dus zoveel zoden zet het niet aan de dijk het huishoudelijk werk

VeggieMo op 17-06-2017 16:35

Ja, dit is voor mij de manier. Al kan ik vanwege cvs/me niet alles. De zware klussen zoals de badkamer doet mijn jongste zoon. Wij hebben een vrij groot huis en geen tussendeur naar de garage, ook afvalbakken staan meer dan twee stappen van de deur. Ik loop heel wat af in huis. Vanwege het bewegen wilde ik eerst geen vaatwasser meer. Maar omdat ik zoveel kook, was dit toch een stuk praktischer en ik ben er blij mee. Ik heb geen droger, dus was ophangen op zolder of een deel ervan in de tuin op een rek. Ik doe boodschappen liefst op de fiets, als ik er de energie voor heb. Ik weet niet of ik er van afval. Op mijn eten letten zet meer zoden aan de dijk.

Gelukkig ben ik slank en heb ik nooit overgewicht gehad. Ik zit nu in de overgang en merk dat dat iets idioots doet met mijn eetlust. Niet alleen met mijn emoties lijk ik zwanger, ook met mijn eetlust. Ik heb dagen dat ik continu honger heb en heel veel eet. Helaas zet dit nu wat sneller aan. Zou je daar eens een stukje over kunnen schrijven? Ik heb gelezen dat dit vaker voorkomt. Meer eetlust in combinatie met  lagere verbranding. Ik doe mijn best op mijn eten te letten, maar op een of andere manier vind ik het ook veel lastiger nu om van crackers met hagelslag af te blijven.

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow