Bijna vaderdag!

 

Komende zondag is het vaderdag! Na moederdag een aantal weken geleden, zijn nu de vaders aan de beurt om in het zonnetje gezet te worden. :) Ik ben zelf enorm verwend met moederdag. Naast de zelfgemaakte knutsels kreeg ik mooie foto's op canvas voor aan de muur. Ze hangen prachtig en ik ben er echt heel erg blij mee! 


Wat koop je nu voor vaderdag? Ik vind het lastig, net als dat ik het lastig vind om verjaardagscadeautjes te kopen. Tegenwoordig hebben weinig mensen een verlanglijstje, omdat ze vaak al meer dan genoeg hebben. En dat maakt het dan nog eens extra lastig. Voor verjaardagen kies ik dan toch vaker voor een cadeaubon of een ervaring. (een etentje, high tea, dagje weg etc. etc.) 


Met vaderdag wil ik wel iets tastbaars geven. En hoewel het best lastig te verzinnen was, heb ik nu wel iets leuks. Ik ga natuurlijk niet vertellen wat het is, want misschien wordt er meegelezen, maar mocht je nog niets weten, kijk dan vooral naar de persoon aan wie je iets geeft;


* Houdt je vader van een borrel? Koop een lekkere fles wijn, wat bijzondere biertjes en maak er eventueel een pakket van met wat lekkere nootjes. 


* Is jouw vader de man die altijd achter de bbq staat? De zomer komt er nog aan, dus kijk eens of je wat leuke bbq tools kunt vinden. 


* Heb je een sportieve vader? Kijk dan of je iets voor zijn favoriete sport kunt vinden. Een mooi shirt van goede kwaliteit of bijvoorbeeld een mooie bidon. 


* Houdt je vader van fietsen? Kijk dan eens of je een mooi boek met fietsroutes kunt vinden, er is in Nederland vast nog genoeg te ontdekken! 


* Is je vader een zoetekauw? Zorg voor een nieuwe voorraad dropjes, noga of ander lekkers. 


* Gaan jullie bijna op vakantie? Zoek dan eens naar iets speciaal voor de vakantie; Een mooie houder voor de tomtom of een luchtbed waar alleen je vader in mag liggen in het zwembad. 


* Houdt je vader van lezen? Zoek dan naar een mooi boek. In de bieb kun je vanalles lezen, maar niets gaat boven een nieuw, mooi boek! 


* Staat jouw vader altijd in de keuken? Welk kookboek zou hij dan nog graag willen hebben? 


En zo kun je altijd wel iets bedenken. Met kleine kinderen kun je ook een knutsel maken. Een mooie tekening of een voetafdruk met verf. De meeste vaders zijn daar hartstikke blij mee! 


En weet je het echt niet meer?! Het internet staat vol met "cadeaus" waar je echt niets aan hebt, maar die wel grappig zijn... zoals ovenhandschoenen in de vorm van berenklauwen en een flessenopener in de vorm van een dino. Het is maar net wat je leuk vindt ;) 


Ik denk dat het belangrijkste is dat je vooral het hele jaar laat weten dat je heel blij bent met je vader en dat je dat ook regelmatig zegt. :)


Wat geven jullie met vaderdag? Als je het al prijs wilt geven, ben ik heel benieuwd! Laat het me weten in de reacties! 


Reacties

Lidewei op 16-06-2017 07:02

Wij houden het bij de knutsels en verder niets. Na de lagere school vieren wij dan ook geen vader- en moederdag meer. Dan zijn ze oud genoeg om dat zelf eens te zeggen. En dat doen we zelf ook regelmatig naar onze ouders, daar hebben we geen speciale dag met dure zooi voor nodig. Waardering laat je het hele jaar zien en niet geforceerd op 1 dag gedreven door commercie.

Elle op 16-06-2017 08:29

Mijn tienerzoon vroeg vanochtend of ik zin heb om vanmiddag met hem naar de stad te gaan om een cadeautje voor vaderdag te kopen en ergens gezellig iets te drinken. En of ik daar zin in heb! Vader/moederdag is geen verplichting bij ons, daarom vind ik zijn voorstel erg lief. Wij vinden het alledrie vaak leuk om iets te doen/organiseren, wat niet altijd geld hoeft te kosten. Op zondag ontbijten wij altijd aan tafel maar met deze dagen doen wij net iets extra's. Zoon en ik gaan de keuken in en papa mag nog even doezelen en pas beneden komen als hij de koffie ruikt 😊En als je een uitgezocht cadeautje als dure zooi ziet en de dag geforceerd beleeft moet je het zeker niet op die manier vieren, lijkt me niet gezellig voor het gezin.

Ik wens jou Doortje veel plezier met de voorbereidingen/voorpret samen met de kinderen en Dustin alvast een fijne vaderdag! 

Jeannet op 16-06-2017 08:42

Vorige week hadden wij al vaderdag. Het komt komende zondag niet uit en dus hadden we bekokstoofd het een week eerder te doen. Zo grappig hoe man reageerde toen dochter met een ontbijtje op bed kwam aanzetten. Had hij natuurlijk helemaal niet verwacht. Jullie ook alvast veel plezier!

Doortje op 16-06-2017 14:46

Elle, wat leuk! Veel plezier vanmiddag!

jeannet, wat een goed idee om het een weekje te vervroegen :) 

Lidewei, ik snap wat je bedoelt. Toen wij flink aan het besparen waren vond ik het ook te commercieel, net als Moederdag en Valentijnsdag. Maar inmiddels kom ik daar een beetje van terug. Vooral omdat onze kinderen het gewoon heel erg leuk vinden en hoewel we natuurlijk het hele jaar door laten merken hoe leuk we elkaar als ouders vinden (en onze eigen ouders vinden) toch vinden we het nu leuk om daar even bij stil te staan en dat nogmaals te vertellen op zo'n dag. Nu ik ouder word vind ik het ook speciaal om dat tegen mijn ouders te zeggen. Ze hebben het zo goed gedaan met ons vroeger, daar heb ik veel respect voor! En dat vertel ik ze graag :) 

Elle op 16-06-2017 16:21

Gezellige middag gehad en dacht kom nog even melden wat hij voor zijn vader heeft gekocht. Wij kamperen altijd met een tent en bij het Kruidvat zag hij een opvouwbare emmer en wasteil. Praktisch cadeau, echte ruimtewinners en met mijn spaarpunten kreeg hij nog 2 euro korting. Bij de Dirk zag hij een Zweedse fakkel (stuk boomstam met een lont erin die als kacheltje dient) en heeft hij ook gekocht. Kan hij samen met zijn vader fikkie stoken 😀Hij heeft 8 euro uitgegeven van zijn zakgeld; ik vind dat lief. Hij is 14, maar als ik hem net naar boven zie lopen met zijn ingepakte cadeautjes om die onder bed te verstoppen smelt ik.

Ik kan best begrijpen als je de reclames ziet dat mensen het commercieel vinden. Maar tussen dure zooi en het niet vieren zitten zoveel mogelijkheden. Het hoeft geen geld te kosten of een verplichting te zijn. Ik vind het belangrijk dat onze zoon weet dat hij vrij is in zijn keuze, en wij nooit teleurgesteld zullen zijn. 

Mijn eigen papa is er sinds 2 1/2 jaar niet meer. Toch vier ik dat hij mijn papa is door op deze dag en ook op zijn verjaardag zijn lievelingseten (andijviestamppot met bal gehakt) voor ons te koken. Dit is inmiddels een fijne traditie aan het worden.

Doortje op 16-06-2017 18:11

Elle, wat leuk dat je het nog even komt vertellen, hij is goed geslaagd, super lief! 

Ik denk inderdaad ook dat het helemaal niet (veel) geld hoeft te kosten. Een iets luxer ontbijtje of zijn lievelings eten koken is ook al super leuk! 

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow