App; Nextdoor

 

Mijn moeder is al een tijdje fan van een nieuwe app; nextdoor. Ik probeer zelf ook regelmatig nieuwe apps, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat de meesten ook weer redelijk snel van mijn telefoon verdwijnen. Toch wilde ik deze app een keer proberen, vooral omdat mijn moeder er zo enthousiast over was ;) (dit is overigens niet gesponsord) 

 

Wat is het?! 

Nextdoor is een social netwerk in je eigen buurt. Je kunt je aanmelden en daarbij moet je ook aangeven waar je woont. Dan wordt je meteen in het juiste netwerk ingedeeld. Je kunt dan ook zien wie er uit je buurt allemaal lid zijn of meedoen. Ze zijn nog redelijk nieuw en klein volgens mij, want er wordt ook gevraagd of je buren wilt uitnodigen om het netwerk groter te maken. 

 

Wat kun je ermee?! 

Je kunt in de app verschillende berichtjes delen. Heb je iets te verkopen of wil je iets gratis weggeven? Dan kun je een berichtje plaatsen. Maar er worden bijvoorbeeld ook berichtjes geplaatst als iemand zegeltjes van de supermarkt over heeft (of juist zoekt) Als iemand haar tas is verloren of er ergens in de buurt een ov chipkaart wordt gevonden oid. En afgelopen week zocht er iemand een juf die haar bijles kon geven. 

Het zijn dus hele verschillende berichtjes die echt op de buurt zelf gericht zijn. Zo las ik over een sportmiddag waarvan ik het bestaan niet wist en wordt er ook onder de aandacht gebracht dat er op bepaalde plekken in de buurt weer erg hard gereden wordt en dat we daar allemaal op zouden kunnen letten. 


Wat zijn de voordelen?! 

Ik vind dat de app vooral de buurt wat dichter bij elkaar brengt. Je kunt mensen in de buurt gemakkelijk bereiken en elkaar helpen. Vooral voor mensen met weinig aanspraak in de buurt of die weinig mensen kennen is het een uitkomst. 

Daarnaast vind ik het ook mooi dat je mensen kunt helpen die je niet kent. Wij geven regelmatig iets weg, maar doen dat dan meestal via marktplaats oid. Dan maak je er ook mensen blij mee, maar die mensen komen weleens van heel ver. Daarnaast krijg je ook weleens vervelende berichtjes omdat marktplaats gewoon anoniemer is. Bij deze app moet je jezelf aanmelden met je voor en achternaam en ziet iedereen dus wie er reageert. 


Wat zijn de nadelen?! 

Juist die hele openheid vind ik ook wel een klein nadeel. Niet iedereen hoeft te weten waar ik precies woon, dat vind ik niet helemaal prettig, al is het dus ook een klein voordeel ;) Daarnaast is de app volgens mij nog vrij nieuw, dus gebeurt er nog niet heel erg veel, al zal dat misschien per netwerk verschillen. 


Ik ben tot nu toe nog niet zo enthousiast als mijn moeder, maar ik vind het wel een leuke en nuttige app, ik laat hem dus nog even op mijn telefoon staan ;) 

Reacties

Chantal op 27-04-2017 06:45

Nextdoor lijkt me een leuke app, ik had er nog nooit van gehoord. Wat ik wel ken is de website 'BUUV'.

Chantal op 27-04-2017 08:30

Ik ga in ieder geval kijken bij de app Nextdoor, bedankt voor de tip! BUUV zit nog niet overal in Nederland.

Marielle op 27-04-2017 10:02

Nog nooit van gehoord, klinkt wel leuk en handig. Ik zelf ben lid van de 078 groep op Facebook. Hier zitten ook allemaal mensen uit de omgeving van Dordrecht op. En daar mag ook alles gedeeld worden. Van spullen die te koop zijn tot bijvoorbeeld mijn recepten. Het voordeel is dat je daar toch meer anoniem blijft.

Groene vrouw op 27-04-2017 11:10

Ik hoef me er niet druk over te maken, wij hbben geen appjes op onze mobieltjes zelfs geen internet.

Alleen bellen en smsen, rust!

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow