Budget recept; Lasagne

 

Ik ben gek op lasage en andere pasta's! Heer-lijk! Onze kinderen vinden het ook super lekker, dus het werd weer eens tijd om een flinke schaal lasagne te maken, ik maakte deze in het kader van de budgetchallenge die ik met Albert Heijn doe. 5 dagen eten voor maximaal € 5,- per dag, voor ons geen hele heftige uitdaging, want onze meeste recepten zijn onze de € 5,- Uiteraard leek het me wel leuk om ze met jullie te delen, wie weet breng ik je nieuwe inspiratie.... een nieuwe rubriek dus; Budget recepten... lekker en leuk voor de portomonnee. :) 


Wat heb je nodig?! (inclusief prijzen, sommige prijzen zijn geschat!) 

* 3 uien, € 0,30 

* 2 knoflookteentjes, € 0,10

* 3 Paprika's, bijvoorbeeld de buitenbeentjes, € 1,31 

* Winterpeen, ongeveer 400-500 gram, ook de buitenbeentjes € 0,30 

* Bakje champignons, € 0,86 

* 2 pakjes passata, 2 x € 0,46 = € 0,92 

* Lasagne bladen, half pakje € 0,34 

* Italiaanse kruiden, een flinke theelepel € 0,20 

* Peper € 0,05

* Zout € 0,05 

* Theelepel suiker € 0,05 

* Plakjes kaas, zelf schaven van een stuk kaas € 0,50 


Totaal; € 4,98 voor een hele schaal vol, Yeah! 


Dit moet je doen;

* verwarm de oven voor op 220 graden

* Snijd de uien en paprika's in blokjes en bak ze aan in wat boter of olijfolie

* Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes, doe ze bij de uien en paprika

* Maak dan de champignons en knoflook schoon (even persen) en voeg ze als laatste toe

* Voeg de passata, Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en de suiker toe en laat de saus even lekker doorkoken. 

* Dan is het tijd om de lasage "op te bouwen" Begin met saus en eindig met saus

* Leg als laatste de plakjes kaas bovenop, lekker veel kaas maakt een heerlijk korstje :) 

* Zet de schaal 30 minuten in de oven 


En klaar! Zonder kruidenmixen of andere duurdere dingen, maak je deze lasagne helemaal zelf. Je hebt dus een schaal vol voor € 4,98. Ik kreeg op Social Media al een reactie dat zo'n schaal veel te weinig was voor een gezin, daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar mocht dat het geval zijn, dan maak je 2 schalen voor € 9,96... ook nog redelijk budget. En je kunt er natuurlijk zelf allemaal dingen bij eten; salades, stukje brood... leef je uit! Dat maakt de prijs natuurlijk wel een stuk hoger. 


Mocht je, net als wij, nog een restje over hebben dan kun je dat gerust invriezen of de volgende dag met de lunch eten, heerlijk! 


Eet Smakelijk! 










Reacties

Chantal op 04-03-2017 07:31

Bedankt voor het recept, ik ga dat zeker uitproberen.

zoe2012 op 04-03-2017 07:35

Ga ik zeker proberen.

Ik wil graag minder met zakjes koken en mijn maaltijden budget houden.  Dat vind ik soms lastig. 

Ik lees al langere tijd je blog en volg ook al lang je vlogs. Hartstikke leuk.

Ik heb ook een jong gezin en wonend in almere. Super leuk om de dagelijkse 'beslommeringen' te zien.

Minimaliseren,besparen en sparen.  Dat ik inspireert mij ook enorm. Ik haal uit je blog en vlogs goede voorbeelden.

Groetjes! 

Bouk op 04-03-2017 08:56

Ziet er lekker uit hoor! Ga het gelijk maken vanavond! Ik gooi er wel even wat vlees doorheen, gehakt, vriend is namelijk gek op vlees ;-)

Kim op 04-03-2017 09:48

Het ziet er heerlijk uit! Gaan we zeker eens proberen! 

Lea op 04-03-2017 09:51

Ik mis hier toch echt gehakt hoor. Zou er voor ons echt in moeten, vind het nogal karig zonder...

M. op 04-03-2017 10:48

Zonde dat ze bij ons geen buitenbeentjes hebben. Ben voor 3 paprika's zo 2 euro kwijt 

Ziet er lekker uit 

Doortjesblog op 04-03-2017 20:32

Bedankt voor alle reacties, graag gedaan! Geweldig om te lezen dat ik mensen inspireer, dat voelt nog steeds een beetje "gek" :) 

Lea, als je dat gewend bent, dan snap ik dat helemaal. Dan kun je dat er uiteraard gewoon doorheen doen, dan zijn de kosten wel een stukje hoger :) 

Dineke op 05-03-2017 06:05

T lijkt mij heerlijk,maar ik vind er te weinig  groente in of bij. ik zou er dan bv een lekkere salade bij doen. 

Maartje op 05-03-2017 11:49

Ziet er heerlijk uit. Wij eten bovenstaande regelmatige maar dan in allerlei verschillende varianten. Maar twee pakjes passata, ik doe meestal een half tot drie kwart pakje de andere helft gebruik ik dan later die week voor in de pasta (met een blikje tomatenpurree). Ook doe ik soms wat sambal, italiaanse kruiden en peper door de passata.

Voor mensen die het te 'kaal' vinden wij varieren vaak met de lagen dus een groente laag met pasata en dan een andere laag met spinazie (en hutenkäse). Dit breng ik op smaak met knoflook(poeder) en peper, als je geen hutenkase in huis hebt kun je ook 3 kuipjes koffiemelk door de spinanzie doen om het wat romiger te maken. En dat is ook zeker budget aangezien je een pak diepvriesspinazie voor minder dan een euro koopt.

En voor de saus kan je ook heel eenvoudig zonder pakjes en zakjes tomatensaus maken. Een pan met 1 - 1,5 L water koken, daar doe je 2 blokjes groente bouillon bij en je voegt maizena toe om het in te dikken tot de gewenste dikte.

En in plaats van kaas kan je varieren met mozarella.

Er is zoveel goedkope variatie mogelijk!

Doortje ik vind het erg leuk om te zien dat je de prijzen bij de gerechten noteert. Ik houd zelf erg van lekker maar budget vriendelijk koken! Ben benieuwd naar andere gerechten.

Nieuwste artikelen;
Valentijnsdag



Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow