5 dagen eten voor €5,- per dag, hoe deden wij dat?!

 

Vorige week deden we mee met een budgetchallenge. Ik werd uitgedaagd door Albert Heijn om 5 dagen te koken voor maximaal €25,- Ik ging op zoek naar verschillende recepten, bekeek nog eens wat wij allemaal in een week aten en maakte een weekmenu. Ik kwam erachter dat veel gerechten die wij eten toch best wel goedkoop waren, bij sommigen moest ik wat aanpassingen doen, maar we hebben heerlijk gegeten! Vandaag vertel ik je wat we hebben gegeten en hoeveel het heeft gekost. Het kan natuurlijk zijn dat de hoeveelheden te weinig zijn voor jouw gezin of dat je liever meer vlees eet, dat kan natuurlijk. Het zijn budget recepten die je naar eigen inzicht kunt aanpassen.... 


Ik heb alle prijzen teruggerekend naar wat wij gebruikt hadden en sommige prijzen zijn geschat... 


Dag 1; Makkelijke goulash;

We eten regelmatig makkelijke goulash, als je al langer mee leest, dan weet je dat wel! Het is een recept van 24kitchen *klik*  en ik maak hem altijd op mijn eigen manier. Dit heb ik gebruikt;

* Rijst (zilverlviesrijst van AH basic) € 0,47 

* 3 Paprika's (van de buitenbeentjes) € 1,31

* 2 uien € 0,20 

* 2 teentjes knoflook € 0,10

* Gehakt (persoonlijke aanbieding, 500 gram) € 2,25

* Paprika poeder € 0,10

* Eetlepel bloem € 0,05

* Bouillonpoeder € 0,10 


Totaal € 4,58 


Dag 2; Lasagne;

Op dag 2 aten we lasagne, die was zo lekker en goed gelukt dat ik het recept met jullie deelde... *klik* De prijzen vindt je ook in het artikel! 


Totaal; € 4,98 


Dag 3; Uiensoep met zelfgebakken brood; 

Wij zijn dol op soep en eten het regelmatig als avondmaaltijd. Eigenlijk altijd wel met een broodje erbij. 

* Uien (een heleboel!)  € 1,25 

* Bakmix voor het brood (ik gebruikte deze keer een bakmix) € 1,08 

* Broodbeleg, dit is uiteraard geschat. Ik at kaas en hummus, Dustin weer kaas en een broodje hazelnootpasta etc. etc. Alles bij elkaar zo'n € 2,00 


Totaal; € 4,33Dag 4; Aardappels, groenten, vlees;

Een simpel agv'tje kan heel budget zijn! Zelf aardappels schillen en kruiden, op zoek naar goedkopere groenten (bijvoorbeeld uit de diepvries) en goedkoper vlees. Je kunt uiteraard ook voor biologisch of een vleesvervanger kiezen... 

* 4 hamburgers € 2,75 

* Doperwten uit de vriezer, 2 keer € 0,62 = € 1,24 

* Aardappels € 0,50

* Kruiden voor de aardappels (knoflook, Italiaanse gedroogde kruiden en olijfolie) € 0,20 


Totaal € 4,69 Dag 5; Kokos, linzen dahl;

Dit gerecht maakte ik al maanden geleden een keer. Het is een recept van de groene meisjes *klik*  een echte aanrader trouwens die groene blog! Probeer ook eens hun linzensoep, super lekker! Ik wilde alleen deze keer niet alleen maar soep eten de hele week ;) 

* Rode linzen € 0,73

* 2 uien € 0,20

* 3 teentjes knoflook € 0,15

* Gemberpoeder € 0,10

* Komijnpoeder € 0,10

* Kurkuma € 0,10

* Cayenne peper € 0,10

* Kokosmelk (blikje) € 0,66

* Blikje tomaten blokjes € 0,44 

* Zout € 0,05

* Kokos (even geroosterd) € 0,20

* Rijst € 0,47


Totaal € 3,30 


Wij aten dus uiteindelijk 5 dagen voor € 21,88 !! We hadden zelfs nog wat restjes over, maar met kleine kinderen is het soms ook lastig om hoeveelheden in te schatten. Ik maak liever teveel dan te weinig! ;) 

Ik vond het uiteindelijk ook niet heel lastig, omdat wij sowieso vaak goedkoper eten. Ik kies voor budget merken en dat scheelt enorm in de prijs. De lasagne vond ik met de kinderen heel lekker. Dustin vond de zelfgemaakte saus heel lekker, maar miste wel wat gehakt. Dat kan natuurlijk! 


Ik vond het een leuke challenge! Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien dat je met een klein budget prima kunt eten, soms moet je er iets meer moeite voor doen, maar het kan wel! Heb jij een leuk budget recept? Laat het me weten in de reacties! Je mag hem natuurlijk ook altijd doormailen voor de rubriek; "Het recept van" 
Reacties

anne op 08-03-2017 10:57

Lekker menu en niet duur.

Hier altijd goedkoop de spaghetti; geconcentreerde tomaten soep met balletjes als saus. Wat verdunnen met melk. Hier gaat nog een doosje champignons Door en basic spaghetti van de ah. Kost iets van. Pasta 50 cent. Soep 1.10. Melk 30 cent. Champignons 1 euro.

Of macaroni; 300 gram gehakt rullen. Zak roerbak groenten erbij. Goedkope pasta saus en macaroni. 

Moeder van drie op 08-03-2017 16:38

Best leuk om deze budgetrecepten te lezen alleen hoef er hier niet mee aan te komen. Zoals je al zegt je kunt het aanpassen aan je gezin alleen is het bij ons dan echt geen budgetrecept meer. Hier zijn drie puberjongens die elke dag sporten (naast school) en die hebben echt niet genoeg aan een kop soep met brood. Dat is een tussendoortje voor na school of na de training. In de lasagne gaat bij ons al twee voordeelzakken van 600 gram met italiaanse groente aangevuld met wat er nog in huis is en dan word er meestal twee keer opgeschept. Dus helaas is dit experiment voor ons gezin niet geschikt.

MD op 10-03-2017 18:33

Is de €5 de prijs waarmee je alle boodschappen kunt kopen of rekenen ze bv bij een half pak 

linzen ook de helft vd aanschafprijs? 

Margareth op 14-03-2017 16:32

hoef helemaal niet duur te zijn 5 dagen in de weekvindt alleen lastig te kiezen wat ik ga eten omdat voor mij alleeen is

ik haal altijd boodschappen bij Aldi en soms AHmargareth

Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow