Goede voornemens, waarom wel of waarom niet?!

 

Goede voornemens, heel veel mensen hebben ze en bijna nooit lukken ze ook echt. Ik merk het in mijn eigen bedrijf heel erg, aan het begin van het jaar is het ontzettend druk! En ik doe dan mijn uiterste best om de voornemens te laten slagen, maar als het vaak vage doelen zijn, is dat heel lastig. De mensen die echte haalbare doelen stellen die halen ze eigenlijk altijd wel! 


Het nieuwe jaar is natuurlijk ideaal om iets "anders" te gaan doen. Het is een nieuw begin, dus waarom zou je niet gaan afvallen/ gezonder gaan leven/ minder met je telefoon bezig zijn?! 


Om je goede voornemens te laten slagen, moet je dus haalbare dingen verzinnen. En daarbij heel duidelijk zijn. Afvallen is wel een doel, maar niet echt concreet. Als je 0,1 kg. afvalt, ben je dan ook tevreden? Verzin dus hoeveel je wilt afvallen, hoe je dat precies gaat doen en hoeveel tijd je daarvoor nodig hebt. Pas dan kun je er echt 100% voor gaan. 


Probeer je ook vooral niet te laten beinvloeden door goede voornemens. Waarom zou je niet in Februari, September of December gaan afvallen? Dat kan toch het hele jaar door?! 


Het is heel goed om jezelf haalbare doelen of voornemens te stellen. De kans dat je ze haalt is dan veel groter. En door haalbare doelen is de kans groter dat je meer gemotiveerd raakt naarmate je naar je doel toeleeft. Je merkt dat het haalbaar is en je merkt dat je je beter / mooier of gezonder voelt. Dan wil je de eindstreep natuurlijk helemaal halen! 


Ik doe zelf niet aan goede voornemens. Ik ben over het algemeen tevreden met mijn leven, mijn lijf en mijn gezin. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes, maar die pak ik door het jaar heen 1 voor 1 op. Ik werk eraan en zo verandert een slechte gewoonte langzaamaan in een goede gewoonte en kan ik door naar het volgende punt. De grote kunst is natuurlijk om gewoon helemaal tevreden te zijn... ik zie altijd nog verbeterpuntjes, maar als je pas echt helemaal tevreden bent, dan ben je "klaar" Dan hoef je helemaal niet meer mee te doen met de goede voornemens of doelen, dan vindt je het gewoon goed en dat zou ik best eens willen ervaren, eerst nog die verbeterpuntjes aanpakken ;) 


Heb jij goede voornemens? En heb je echt bedacht hoe je ze kunt laten slagen? Laat ze me weten in de reacties! 
Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow