Als moeder met 3 kinderen moet ik mijn tijd tegenwoordig goed indelen. Ik heb namelijk niet altijd tijd om bepaalde dingen te doen, want er is altijd wel iemand die even wat aandacht nodig heeft ;) Maar daarnaast is het leven ook een stuk drukker geworden. Met dingen regelen op school tot aan het gewone koken iedere avond, we plannen wat af en proberen ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Ik probeer sinds langere tijd ook efficienter te werken, niet alleen qua werk, maar ook in ons gezinsleven. Hoe zorg ik ervoor dat ik meer gedaan krijg en alles op tijd klopt? Ik geef je vandaag een aantal tips! 


1. Kritischer worden;

Het gevoel dat je het zo druk hebt en nergens tijd voor hebt, dat herken ik wel. Gelukkig voel ik me niet vaak mee opgejaagd of gestresst, want ik ben veel kritischer geworden. Sommige dingen vind ik veel belangrijker en die doe ik dus graag. Ik zorg ervoor dat ik bijvoorbeeld qua video's vooruit werk. Mocht er dan iemand ziek worden, dan is het niet meteen gedoe. Daarnaast zeg ik vaker Nee. Ik heb niet altijd tijd (en zin!) om te stogzuigen, dat kan morgen namelijk ook nog en dat is echt geen ramp. En de wereld stort niet in als ik een leuke samenwerking afwijs omdat ik het al zo druk heb. Keuzes maken! 


2. Plannen;

Plannen is echt wel een dingetje waar ik veel tijd mee win. We maken elke week een weekmenu en bestellen dan meteen de boodschappen, dat kost misschien even een uurtje, maar de boodschappen zijn de volgende dag wel binnen. Ik plan mijn werk en zorg ervoor dat ik deadlines ruim inplan, dan kom ik niet in tijdnood als het even anders loopt dan verwacht. Daarnaast plan ik ook heel bewust af en toe helemaal niets. Een weekend waarbij we een pyjamadag kunnen houden of een middag waarbij ik even tijd voor mijzelf heb.


3. Eerst de minst leuke dingen;

Herken je dat? Dat je de vervelende dingen uit gaat stellen?! Als ondernemer zijn er echt dingen qua werk die ik minder leuk vind. Maar soms moeten die toch echt gebeuren en er is niemand die het overneemt... juist daarom ben ik ondernemer (snap je het nog? haha!) Daarom maak ik s'ochtends een lijst van dingen die ik graag wil doen op een dag. De minst leuke dingen doe ik het liefst meteen, anders zit ik er de hele dag tegenaan te hikken met de kans dat ik het doorschuif naar morgen. Meteen doen en klaar! 


4. Voor gemak kiezen;

Ik heb een periode gehad waarin ik alles zelf wilde doen... hulp? Mwah, hoeft niet hoor! Maar waarom zou je niet voor de gemakkelijke weg kiezen als dat kan? Juist! Dat doe ik nu dus veel meer. De boodschappen worden bezorgd zoals ik al vertelde, de kinderen gaan soms echt een dagje extra naar de opvang of de overblijf en zo verder. Soms is dat net even handiger voor mij en dat mag ook. 
En zo zijn die ellendelange "to do lijstjes" eigenlijk verleden tijd. Ik doe meer, het gaat makkelijker en sneller. Ik kan het iedereen aanraden! Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow