In de vlogs kunnen jullie al dagelijks meegenieten van de middagslaapjes van de meiden. Sinds een tijdje is het soms een heuse strijd, een strijd die we nu vaak maar niet meer aan gaan. 


Een middagslaapje is, helemaal met een tweeling, even een moment rust. Even een moment om ongestoord de was op te vouwen, alvast te koken of eindelijk eens iets op te ruimen of schoon te maken. Inmiddels doe ik dat dus allemaal gewoon met de meiden om mij heen, dan duurt het vaak wel een stuk langer, maar dat is dan maar zo. 


Het is niet zo dat de meiden helemaal niet meer slapen. Er zijn nog dagen bij dat ze wel graag even slapen en ook op het kinderdagverblijf slapen ze nog elke keer. Maar op de meeste dagen slapen ze nu dus niet meer. Het is echt een soort overgangsfase... die ik nog herken van Thijs. De ene dag wel en de andere dag niet slapen totdat ze gewoon echt elke dag niet meer slapen. 


Thijs was daar trouwens een stuk later mee. Hij sliep nog tot ongeveer 3,5 jaar elke middag zo'n 2 uur. De meiden zijn nu ruim 2,5 jaar... verschil moet er zijn ;) 


Het grote voordeel van geen middagslaapjes meer is het feit dat je er geen rekening meer mee hoeft te houden. We plannen toch vaak wat activiteiten in de ochtend en aan het eind van de middag. Als ik de laatste tijd weleens een dagje naar mijn ouders ging, dan reed ik tussendemiddag met de meiden naar huis (omdat ze bij opa en oma al niet meer wilden slapen... echte peuters!) maar dat is nu niet echt meer nodig. We kunnen gewoon een dagje weg of eens lunchen buiten de deur oid. We gaan het zien! 


Aan de ene kant vind ik het dus heerlijk, zonder die middagslaapjes. Aan de andere kant word ik ook weer met mijn neus op de feiten gedrukt (alweer!) de meiden worden groot, het gaat zo snel en nog meer flinke cliches, waar blijft de tijd? *zucht* ;) 

Reacties (3)

Nieuwste artikelen;
KinderboekenweekHoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Nieuwste YouTube video
Follow