Het is zondag en dat betekent een kijkje in ons weekmenu. Vanaf deze week doe ik dat iets anders. Jarenlang heb ik foto's gemaakt van ons avondeten, soms met leuke reacties en soms met minder leuke ;) Ik krijg nog steeds heel vaak de vraag wat we dan precies uitgeven aan boodschappen en wat we dan precies eten. Vanaf deze week dus een ander kijkje... niet meer met foto's, maar een uitgebreide uitleg van de gerechten met daarnaast de kosten voor de boodschappen. Kijk je mee?! 


Maandag; Aardappels met spinazie en een worstje.

Afgelopen maandag aten we aardappeltjes uit de oven met spinazie en een worstje. De aardappels kopen wij altijd in 5 kilo, op een gegeven moment moeten ze echt op en dan eten we wat vaker aardappels, zo simpel is het. Bij spinazie kiezen we altijd de diepvriesspinazie van € 0,40 geloof ik. Daar eten we 2 pakken van weg. 


Dinsdag; Pasta pesto

Dinsdag deden we lekker makkelijk. Pasta met pesto. Deze keer pesto uit een potje, maar wel met verse Parmezaanse kaas. (zelf raspen!) Voor de vitaminen nog wat snoepgroenten erbij (komkommer en tomaat)


Woensdag; Taco's

Ik gebruikte een 12 pak taco's (en die gaan dus allemaal op, haha!) met een groentenvulling. Ik doe er altijd ui, knoflook, paprika, mais en kidneybonen door. Lekker wat kruiden erbij (paprikapoeder, komijnpoeder, peper, zout naar smaak etc.) En het is weer heerlijk! 


Donderdag; Aardappels met wortel en een hamburger

Zoals je begrijpt moesten de aardappels dus op deze week ;) Dus we aten weer aardappeltjes, deze keer met wortel (ik had nog winterpeen liggen) en een hamburger


Vrijdag; Restjes

We hadden nog wat taco vulling over en wat wraps in de vriezer liggen. Daarnaast haalde ik een restje makkelijke goulash uit de vriezer en zo kwam dat ook weer lekker op.


Zaterdag; Hutspot

Wij eten niet heel veel stamppotten. De kinderen vinden vooral boerenkool erg lekker. Dustin wilde een keertje hutspot maken, dus dat stond zaterdag op het menu. Deze keer met rookworst


Zondag; Tapas

Vandaag doen we makkelijk. We halen nog wat hapjes, een stokbroodje, vleeswaren en meer en dat eten we lekker zo op. Een soort tapas, maar dan makkelijk ;) 


De kosten van deze week;

Wij waren voor alle boodschappen (dus ook alles voor het ontbijt en de lunch) het volgende kwijt;

- Picnic; € 39,62 (Dat is wel echt minder dan normaal, we hadden nog veel in huis)

- Vomar; 15,20 

- We moeten nog wat dingen voor de Tapas halen; Ik gok op weer € 15,- 


Totaal € 69,82


Nieuwste artikelen;Hoi! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. 

Ik ben Doortje en ik ben 30 jaar, Moeder van Thijs (2012) en onze tweeling Sara & Sofie (2015) 

Elke dag publiceer ik een artikel om 6u over mijn leven, gezonder leven, het moederschap, huishouden, recepten, bewust leven, de financiën en nog veel meer. 

Daarnaast vind je hier regelmatig plogs & vlogs.

Lees en kijk gezellig mee, je bent van harte welkom! 

Instagram
Bekijk ook onze YouTube video's!
Follow